Factory Manager

4-Mei-2012

Dah lama aku tak update blow aku ni. Dan macam-macam dah berlaku dalam hidup aku sepanjang aku tak update.

Yang paling besar, aku sekarang dah dinaikkan jadi Factory Manager. Semuanya bermula bila aku meletakkan jawatan aku sebagai QA/QC Manager sebab aku nak concentrate buat projek ikan aku.

MD aku tak bagi aku berenti. Dia terus shred aku punya surat perletakkan jawatan. Dia berbincang panjang dengan aku. Aku letakkan beberapa syarat termasuklah menaikkan pangkat orang lain di department lain. Hasilnya, aku dilantik jadi Factory Manager.

Aku ada minta pada MD aku supaya bagi aku kebebasan untuk bercuti agar aku dapat menjalankan perniagaan ikan aku. Nampaknya MD aku setuju.

Gaji aku naik dari RM7552 kepada RM8904 (termasuk RM900 elaun untuk Factory Manager).

Hari ni, aku bawak kawan aku masuk untuk interview supaya dia boleh pegang position QA/QC Manager. MD aku suka kat kawan aku ni. Aku suruh kawan aku apply RM5,800. Gaji kawan aku kat tempat kerja dia sekarang around RM4200. Kawan aku happy. MD aku cakap pun dia nak ambik kawan aku ni untuk isi jawatan yang aku pegang sebelum ni.

Kalau tak ada sebarang masalah, kawan aku akan joint pada minggu kedua bulan Jun, 2012.

Semoga semuanya berjalan lancar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: