Pelawat Ke Kilang (Audit)

15-Jun-2011

Hari ni ada pelawat datang ke kilang tempat aku kerja ni. Customer dari Penang datang untuk kualiti audit. Mungkin sampai dalam pukul 11.30 tengahari. Lepas datang je customer ni, aku layan kejap, lepas tu terus pergi makan tengahari kat Secret Recipe.

Pukul 1pm lebih baru aku bawak jalan ke production line. Tak banyak sangat benda yang nak tunjuk. Still the same seperti dulu. Cuma ada beberapa benda yang aku tulis dalam report yang kena ada implementation sikit hari ni.

Pagi tadi aku dah suruh operator yang buat appearance inspection untuk letak label kat reject bin. Benda ni customer dah tegur masa dia datang bulan April hari tu.

Aku lemah sikit pasal appearance operator ni sebab diaorang diletak bawah Production Control Department, bukan bawah aku yang dok Quality Assurance ni. So, susah sikit nak buat perubahan.

Lagipun, diaorang ni banyak lemak!

Ikut percaturan, aku mungkin akan resign sebab nak concentrate dengan bisnes ikan kat Melaka. Memang ada plan besar. Rakan kongsi aku kat Melaka tu kata akan ada fund yang masuk. Dia janji untuk bayar hutang aku dan dari situ, kami akan berusaha untuk memajukan industri perikanan air tawar ni.

Dalam kepala otak aku ni memang ada beberapa crazy idea untuk aku kembangkan perniagaan ikan air tawar ni. Cuma aku tak fitrahkannya lagi atas kertas……maksud aku dalam komputer.

Pagi tadi selepas aku solat Subuh, aku cuci kereta company dan sempatlah aku buat grafik untuk proposal perniagaan yang aku nak jalankan nanti.

Let see……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: