Shopping!

29-Mei-2011

Semalam aku dan keluarga ke Mid Valley untuk tengok wayang cerita Kung-fu Panda 2 dan membeli belah sakan sebab bini aku kena beli baju mengandung. Aku pulak nak beli seluar untuk pergi kerja. Sekarang ni aku ada satu je seluar jeans yang selesa untuk aku pakai.

Sampai je kat GSC Mid Valley, orang ramai beratur untuk mendapatkan tiket. Aku joint sekali beratur, bila sampai masa aku kat kaunter belian tiket, tiket dah tak berapa nak ada. Takde tiket yang boleh duduk sama 3 seat, semuanya dah dibeli orang. Jadi aku kensel tengok wayang.

Aku ke kedai hardware (Ace) beli sedikit alatan untuk koleksi hardware aku. Dan kemudian aku dan keluarga pergi makan spaghetti kat Spaghetti Farm. Boleh tahan ler makanannya kat situ. Tapi disebabkan diaorang buat spaghetti ni cara yang boleh dikategorikan makanan segera, makanannya tak berapa sedaplah.

Lepas makan tu kitaorang pergi membeli-belah kat Jusco. Bini aku tangkap baju dan seluar mengandung dalam 3-4 set. Adalah dalam RM500. Aku pulak tangkap 2 helai jeans Lois stretchable, sebab ada 50% off, dapatlah aku 2 helai dalam RM160.

Kali ni aku buat bayaran dengan mengunakan debit card Maybank yang aku baru daftarkan.

Selepas selesai membeli-belah, kitaorang lepak kat Secret Recipe untuk mengurangkan rasa sakit dan sengal pada betis sebab berjalan terlalu lama! Aku order sebijik kek Chocolate Indulgence dan sorang satu air. Aku amik air Apple Celery, anak aku Mocha dan isteri aku amik air tembikai. Semuanya RM50.

Habis rehat, kami ke MPH pulak untuk belikan buku ulangkaji untuk anak aku. Bini aku angkat satu novel, tak silap aku tajuknya Sambal Kerang Najwa kot.

Pejam celik pejam celik, jam dah menunjukkan pukul 5 lebih. Kitaorang pun take-off dari Mid Valley menuju ke Port Klang. Plannya kami nak makan ketam kat Tanjung Harapan punya seafood restaurant. Kali ni aku sesat kat Port Klang ni sebab aku ikut Lebuhraya Persekutuan. Selalunya aku ikut Kesas.

Tambahan pulak aku lupa Tanjung Harapan ni kat North atau West Port. Pusing punya pusing, last sekali aku search Google Map dan barulah aku tahu yang restoran tu terletak kat North Port. Akhirnya kami sampai kat restoran tu jam 7 malam.

Aku order nasi goreng nyonya, ketam sekilo, ikan jenahak 3 rasa dan sayur kangkung ikan masin. Azab jugak makan ketam tu sebab ketamnya kecik. Sekilo 4 ekor! Dah ler kulitnya keras macam batu. Tapi sedap!

Lepas makan, kami balik rumah dan terus bersedia untuk tidur……quite a long day!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: