Bulan Mac 2011

16-Mac-2011

Bulan ni aku akan menjangkau umur baru iaitu 34 tahun. Bulan ni juga banyak perkara yang telah berlaku dan sedang berlaku serta akan berlaku. Antaranya;

  1. Kemungkinan isteri aku tengah mengandung anak aku yang ke-2
  2. Boss aku setuju untuk beli satu QC Equipment RM150K
  3. Customer kat Penang dah 99% setuju untuk beli produk dari kilang aku ni sebanyak 10 juta biji sebulan, yang ni akan merubah banyak benda kat kilang tempat aku kerja sekarang
  4. Bisnes serunding yang aku dan rakan niaga aku usahakan ni dah peringkat akhir, InsyaAllah hujung bulan 3 ni launching ceremony.
  5. Kata rakan kongsi aku, ada RM yang akan masuk untuk support my life and also support bisnes yang nak dijalankan ni.

Aku pun merasakan banyak perubahan yang berlaku. Dan kesibukan ni menyebabkan aku kepenatan dan masa yang agak terhad untuk keluarga aku. Apa tidaknya, aku dah ler bekerja 8am – 8pm, Sabtu pula alternate, bila hujung minggu sahaja aku terpaksa ke Melaka untuk uruskan bisnes serunding online yang nak diusahakan ni.

Hujung minggu ni, Sabtu dan Ahad, aku akan ke Melaka untuk;

  • Siapkan sekurang-kurangnya 50 kotak serunding untuk launching. Satu kawah makan masa 3 jam untuk masak. Dan satu kawah menghasilkan 5 kotak. So Sabtu dan Ahad ni kena masak sekurang-kurangnya 10 kawah. Itu tak termasuk sample lagi.
  • Ambil gambar untuk dimasukkan dalam internet dan brosur tentang cadangan hidangan. Aku plan nak masukkan, nasi, popia, pau, sandwich dan karipap.
  • Perbincangan dan pembentangan tentang urusan bisnes selepas ni.

Apa-apa pun, aku sedang dalam proses untuk membetulkan keadaan ekonomi aku sendiri. Aku rasa dah 7 tahun aku hidup dalam tekanan kewangan.

Aku rasa aku nak hidup senang pulak lepas ni, bebas hutang dan banyak duit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: