Rumah Baru

17-Februari-2011

Minggu ni banyak juga perkara yang berlaku.

Pertama sekali, group aku berjaya menghasilkan satu produk makanan yang boleh dijual. R&D kali ke-5 pada 13hb baru ni menghasilkan satu produk yang dah boleh dipacking. Cuma beberapa proses selepas dimasak tu kena improvement sebab ia mengambil masa terlalu lama.

Sekarang ni aku pulak tengah prepare dia punya printing material, kotak dan supporting document yang lain untuk start bisnes.

Maulidur Rasul kali ni (15hb) aku berpindah rumah. Rumah baru ni hanya 6km jaraknya ke tempat aku kerja. Sekolah rendah pun dekat. Aku tak tukar sekolah anak aku lagi. Plannya dalam minggu ni aku kena settle. Tapi hari ni dah masuk hari Khamis.

Rumah baru aku ni corner lot. Bilik ada 4. Bilik air ada 3. Luas giler. Malam sejuk kalau buka sliding door dia. Yang tak berapa bestnya, ada banyak kucing yang masuk rumah. Bukan apa, anak aku macam fobia je dengan kucing. Sebelum ni dia ok, cuma ada satu hari tu semasa dia tengah makan kat restoran, ada sekor kucing tu pegi cakar kaki dia. Sejak tu dia fobia.

Sewa yang aku kena bayar RM1000 sebulan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: