Pulau Pinang

9-Febuari-2011

Pagi ni aku bangun awal dari alarm handphone aku, sebab aku set alarm jam 5.45pagi! Selalunya 5.00 pagi. Tapi aku tersedar 4.45 pagi. Semalam cuaca agak panas. Minggu lepas masa raya Cina, hujan satu hari. Rasanya lebih 24 jam. Beberapa negeri mengalami banjir besar. Johor, Melaka, Kedah dan beberapa negeri yang selalu kena banjir. Ramai yang kena pindah. Berpuluh ribu jugalah. Berita perdana TV3 semalam kata, pemulihan banjir disubsidi RM180 juta kot. Alhamdulillah kali ni pun aku tak terlibat. Semoga tak terlibat sepanjang hayat aku.

Hari ni aku akan ke Pulau Pinang bersama dengan MD aku. Tujuan kali ni adalah untuk yakinkan customer untuk berikan project besar pada company yang aku tengah bekerja sekarang. Meetingnya akan diadakan esok jam 10.30 pagi. MD aku ajak aku pergi hari ini untuk dinner bersama dengan MD customer tu.

Biasalah, belanja makan dan bersosial dah menjadi trend. Aku akui, selepas makan bersama dengan customer, biasanya urusan menjadi lebih mudah dan lancar. Kalau tak pernah jumpa dengan customer, biasanya diaorang keras. Maksud aku mereka susah nak bertolak ansur.

Aku dijadualkan berlepas dengan kereta MD aku pada jam 2.00 petang.

Sebelum tu aku kena sediakan beberapa lagi dokumen, data dan printkan untuk dibuat presentation tomorrow morning. Aku akan bawa sekali sample untuk mereka evaluate on the spot. Harap-harap kali ni semuanya akan berjalan dengan lancar dan parts yang aku nak antor kali ni tak bermasalah lagi.

Dimensional tak menjadi isu sekarang, cuma ada masalah plating peel off aje. Barang ni kecik, tetapi memerlukan plating Nickel.

Semoga semuanya berjalan lancar.

Aku tiba ke tempat kerja dan punch in at 7.59am.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: