Bangun Lambat

11-Januari-2011

Hari ni tarikhnya special, 11-1-11. Tapi aku terbangun lewat pagi ni. Biasanya 5.00 pagi aku dah bangun. Tapi aku terjaga jam 4.00 pagi, lepas tu aku tidur balik selepas ke bilik air. Sedar-sedar jam dah pukul 6.35 pagi! This is the first time sejak aku kerja kat kilang sekarang ni.

Aku terus ke bilik air dan mandi. Solat Subuh, terus bersiap untuk ke tempat kerja. Aku try to stay calm. Naik skuter je, jam dah tunjuk pukul 7.05 pagi. Takdelah lambat sangat.

Aku memecut skuter aku macam biasa je, takdelah laju bebenor. Average speed around 100km/j.

Macam mana pun aku pit-stop juga kat Petronas tempat aku selalu berhenti. Gi toilet dan teruskan perjalanan aku ke tempat kerja. Hari ni rasa macam nak guna Guthrie Highway, so aku terus aje. Sepanjang perjalanan, aku hanya memotong sebijik motor je. Kereta tak nampak kelibatnya. Memang jalan ni selalu lengang je. Nak balik ikut jalan ni, at this moment tak terfikir lagi.

Aku punch card aku tepat jam 8.05 pagi. Another 10 minutes.

Semalam pentadbiran KESAS Highway telefon aku sebab aku ada buat complaint pasal lane motor diaorang. Aku komen pasal dia punya cornering yang berpasir dan bonggol yang terlalu sharp. Diaorang kata, bonggol plastik tu senang nak maintenance berbanding dengan bonggol tar. Aku rasa tak, sebab aku tengok banyak bonggol plastik diaorang dah rosak.

Speed Hump

Aku yang naik motor ni selalu sakit pinggang sebab diaorang punya road yang tak sekata. Aku rasa dah tiba masanya Malaysia lakukan perubahan. Aku masih ingat lagi masa aku di Jepun dulu, tak terasa langsunglah permukaan jalan mereka tu berlekuk-lekuk macam kat Malaysia.

Aku tak rasa cut cost is a major target untuk diaorang prepare the best road to pengguna.

Harap-harap ada perubahan yang akan berlaku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: