Hujan Pagi Jumaat

17-September-2010

Pagi ni aku terbangun jam 4.45am. Pergi ke toilet menjalankan tugas sebagai orang yang dah minum, kemudian aku baring sekejap. Mimpi ntah apa-apa, lepas tu aku terbangun jam 5.30am. Terus bangun, mandi dan Solat Subuh.

Macam biasa, aku minum minuman kesihatan aku, inilah breakfast aku. Sebabkan kandungan zat makanan yang tinggi, lepas minum aku rasa segar. Aku kemudian terus bersiap untuk ke tempat kerja.

Suku perjalanan, aku tengok langit dah start gelap.

Langit 17-9-10 (2)Langit 17-9-10 

Hujan dah start turun renyai-renyai. Aku stop kejap untuk sarungkan seluar hujan aku. Lepas tu aku teruskan perjalanan. Dalam 5 minit kemudian, hujan turun dengan lebat, aku redah ajelah. Sepanjang perjalanan, aku meredah hujan lebat lebih kurang 40 minit.

Sampai kat tempat kerja, baju aku basah, seluar bahagian depan basah, kasut aku lenjun, seluar dalam pun basah jugak. Nampaknya kena pakai baju kerja tanpa baju dalam aku hari ni.

Lenjun

Inilah dugaan dalam mencari rezeki….aku redha dan aku berdoa kepada Allah supaya melimpahkan rezeki kepada aku sekeluarga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: