22,222.2km

4-September-2010

Pagi ni cuaca agak panas sedikit. Semalam pun begitu. Masa aku ke masjid untuk tunaikan solat, panasnya memang menduga betul. Balik lepas solat tu, masa sambung kerja, rasa dahaga sesangat!

Hari ni sebelum ke tempat kerja, aku ke rumah kawan sekerja aku kat tempat lama dulu. Aku cari bola besi 0.8mm dan dia ada jumpa. Aku ke rumah dia di tingkat 3 apartment berdekatan dengan rumah aku. Pastu, aku terus pakai helmet, onkan aku punya handphone untuk mainkan lagu-lagu MP3 dan terus memecut ke tempat kerja aku.

22222km Papan Tanda

Motor aku pada hari ini dengan rasminya telah menempuh perjalanan sejauh 22,222.2km. Dalam 2 ribu kilometer lagi dia akan mengelilingi dunia! Dan dah tiba masanya aku tukar minyak hitam dan spark plug sebab dia dah lari 2,000 kilometer lebih start dari tarikh aku tukar minyak hitam yang terakhir.

Aku rasa motor aku punya performance agak baik hari ni berbanding semalam. Yang berbezanya, aku tukar stesen minyak punya brand. Dari warna hijau kepada warna kuning dan merah.

Semalam aku punya tank hampir kosong, jadi aku pit stop kat stesen kuning dan merah untuk isi RM5.50. Pastu aku pecut balik ke rumah.

Pagi ni, bila aku menunggang laju, bunyi motor aku tak sekuat semalam dan agak ringan speednya. Pendek kata performance is better.

Shell

Alamak, aku rasa there is standard different between this 2 brands. Mungkin aku kena stick to kuning and merah memandangkan motor aku punya performance makin baik. Let’s see this 2-3 days.

Aku memang dah selalu dengar yang ada perbezaan kualiti pada minyak yang dihasilkan oleh kedua-dua brand ni. Yang aku dengar hijau punya brand, minyaknya tak konsisten dalam penjagaan kualiti, warnanya pun selalu tak sama.

Hmmm….harap hijau lakukan perubahan yang drastik untuk menjaga kualiti. Memang nampak jelaslah, bilangan pelanggan yang datang kat hijau dan kuning & merah nampak sangat berbeza bilangannya. Hijau less.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: