Kita Sama-Sama Cari Makan

27-Julai-2010 (11.16am)

Tadi ada satu customer call dan marah sebab aku lambat balas email dia. Dia hantar email 23-Julai-2010, yang mana tarikh ni aku ke Johor, outstation. Aku tak dapat check email sebab takde laptop ataupun internet connection.

Semalam (Isnin) aku dah minta aku punya PC (Production Control) untuk replace quantity yang customer mintak sebab, itulah kali pertama aku dapat tengok email tu. Tindakan dah diambil.

Company aku sekarang ni sistemnya tak berapa nak ada lagi walaupun dah beroperasi hampir 16 tahun. Delivery quantity, schedule selalu sangat customer cari QA. Patutnya carilah Sales atau PC ke kan? Aku harap sistem ini dapat digerakkan dengan sistematik supaya maklumat yang tepat boleh sampai ke pelanggan ataupun person who may concern. Lain department, lain tahap pengetahuannya terhadap maklumat department lain.

Anyway, aku masih cool…..sebab kita kerja ni untuk cari makan, sama-sama cari makan….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: