Berhati-hati di Jalan Raya

27-Julai-2010

Hari ini adalah hari gaji tempat baru aku. Aku masuk 1 Julai 2010 jadi gaji untuk bulan ni tak dapat penuh. Dia cut-off 2ohb. Anyway, aku terima apa yang sepatutnya dan harap tempat kerja aku sebelum ni bayar gaji aku untuk 23hb-30hb Jun 2010 perkhidmatan aku kepada diaorang. Lagipun ada beberapa RM yang diaorang kena bayar kat aku sebab aku keluar duit sendiri untuk beli kelengkapan syarikat sebelum ni.

Pagi tadi aku naik motor EX5 aku setelah beberapa hari naik kereta syarikat. Seronok juga naik motor ni, cuma ada sedikit cabaran kepada keadaan pinggang aku. Aku tiba di tempat kerja tepat jam 7.53am. Aku punya tempat kerja start at 8.15am. Well, not bad jugak aku ni…..

Semalam aku datang company guna company car, on the way ke sini kat KESAS Highway tu, adalah seorang minah ni. Dia memandu Kancil bersendirian. Tapi laju giler. Potong kereta aku sebelah kiri dan nyaris-nyaris gesel bumper depan kereta yang aku pandu. Ni gambar kereta Kancil tu yang sempat aku tangkap guna Kamera Digital Lumix DMC-FS3 yang aku beli tahun lepas.

Minah Speed

Harap-harap wanita-wanita yang memandu kat luar sana tu boleh berhati-hati sedikit. Terutama sekali bila kita memandu bersendirian. Memang betul sekarang ni dah ramai wanita yang menyamai lelaki (akhir zaman) tapi masih ramai lagi yang lemah gemalai, sifat ini akan diambil kesempatan oleh lelaki seperti aku untuk “membuli”. Harap aku tak membulilah.

Nak bawak laju tu boleh….cuma berhati-hatilah. Kadang-kadang silap sikit je, lelaki-lelaki ni akan naik minyak lebih-lebih sebab lelaki ni ada egonya. Perempuan potong kereta kita, kita tak boleh terima.

Semoga Tuhan memberkati semua…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: