Customer Claims

Petang 12-Julai-2010

Hari ini agak mencabar sedikit. Ada 6 customer claims yang rata-rata mahukan jawapan segera. Agak pening jugak kepala aku.

Tapi, aku dah biasa menghadapi situasi ni. 4 tahun dulu aku pernah bekerja dibahagian Quality Control atau Quality Assuarance ni. Jadi tak ralat sangatlah dengan claim dari customer.

Banyak yang perlu diperbaiki oleh company aku sekarang di kawasan production line. Aku sebagai QA Manager perlu memainkan peranan yang lebih supaya kedudukan kualiti barangan yang dikeluarkan oleh syarikat yang baru aku joint tak sampai 12 hari ini menjadi semakin baik.

Banyak lubang-lubang control yang diaorang kekurangan. Ini yang dapat aku lihat setelah bermustautin disyarikat ni selama lebih kurang 2 minggu. Hari ini hari Isnin, jadi aku rasa aku nak berangkat pulang sekarang dengan menaiki motorsikal EX5 aku.

Mulai malam ini juga aku nak gantikan makanan harian aku dengan makanan yang lebih sihat. Berat dah capai 94kg sekarang ni. Nak duduk tahiyat akhirpun sakit kaki beb. Yang paling penting sekali kesihatan….darah aku dah naik sampai 168mmHg untuk bacaan atasnya dan 110mmHg untuk bacaan bawahnya.

OK….aku nak balik dan try to search for healthier food…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: